چهارشنبه، مهر ۲۴، ۱۳۸۱
امروز در جلسه تالشيان مقيم تهران شركت كردم. حدودا 35 نفر شركت كرده بودند. از همه جاي تالش بودند. امروز فهميدم كه همشهريه ناز هم ميشه در تهران پيدا كرد. (چند تايي در شريف هستند كه در مورد يكيشان كه بنده خبر دارم، حرفها و خبرهاي ضد و نقيض فراواني به گوش ميرسد.) حالا كه حرف از تالش و تالشيها شد بگذاريد برايتان كمي در مورد تالش بگويم:
تالش به منطقه و تمدن اصيل و بزرگي گفته ميشود كه از شهر باكو در آذربايجان شوروي شروع شده و از اين ور تا رودبار ادامه پيدا ميكنه. هشتپر (اسم شهر مركزي ايالات تالش است:-) ) خطبه سرا، ليسار، قلعهبين، اسالم، رضوانشهر، ماسال ، شاندرمن، صومعه سرا، فومن، گشت، شفت و ... از بخشهاي مهم منطقه تالش هستند.
جالب است بدانيد در بخشهايي از استان خراسان هم به زيان تالش صحبت مي كنند. طبق آمار غير رسمي موجود، تعداد مردمان تالش حدودا 350 هزار نفر تخمين زده ميشود. (اين تعداد، تالشيهاي اصيل اصيل را شامل ميشوند. وگر نه تعداد ساكنان اين مناطق بسيار بيشتر از اين عدد است.)
زيبايي، چشمنوازي و سرسبزي و البته صفا از مشخصههاي منطقه وسيع تالش است كه سرسبزي را در فرهنگ، زبان و آداب و رسوم مردمان منطقه نيز ميتوان به وضوح مشاهده كرد.
در مورد تاريخ تمدن تالش، حرفها و حديثهاي فراواني است اما آنچه كه مشهود است اين است كه تالش يكي از قديميترين و كهنترين تممدنهاي موجود در ايران بوده است. چرا كه در ييلاق Agh Evlar تالش، بقايايي از دايناسورها ديده شده است !!! (تصحيح: در واقع آثاري(مثل گورستان، ميخ ، چكمه، طلا و ..!!!) پيدا كرده اند كه مال 2000 سال قبل از مبلاد است!)
---
از گورستانهاي پيدا شدة مربوط به دوران اجداد كورش كبير، كه بگذريم، خود تالشيها هم آدمهاي با صفا، مهربان، مهمان نواز و خونگرمي هستند.
زيباييها و طبيعت زيباي تالش هم كه الا ماشالله! فقط بايد ديد و ديد كه در حلقه محدود كلمات مادي به شرح و توصيف نايد!
خلاصه اينكه اگه تالش رفتين، سلام منو برسونيد و بعدش هم مطمئن باشيد كه حتما به شما خوش خواهد گذشت.(به تمام معناي كلمه) اكيدا توصيه ميشود از جاده اسالم-خلخال، ساحل زياي گيسوم، ييلاقهاي Agh-Evlar و Maryan, Kish dibi و از كوه زيباي شهر تالش (يا همون هشتپر)- كه در وسط شهر قرار داره و از روي آن تمام شهر با زيبايي خاصي ديده ميشه - و جاهاي زيبا و ديدني ديگر تالش ديدن فرماييد. !
باتشكرفراوان،
مدير روابط عمومي وبلاگ اين نيز بگذرد!!
------
توضيح: فرهاد مهرانفر در فيلم درخت جان، طبيعت منطقه تالش در فصل هاي مختلف را به تصوير در آورده است و در تمام فيلم فراوان سعي ميكند كه تماشاگران را با آداب و رسوم و تاريخ اين قوم و منطقه سكونتشان آشنا كند. (اگه با حرفهاي من حريص شدهايد پس توصيتا اين فيلم را ببينيد.)
نویسنده: ناصر ساعت
۷/۲۴/۱۳۸۱ ۰۸:۰۲:۰۰ بعدازظهر
لینک